Voorbereiding : Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
De rijst: Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst klaar volgens de intstructies op de verpakking. Giet het water van de rijst af wanneer deze gaar is en laat de rijst grondig uitlekken. Doe hem daarna terug in de pot. Kruid af met peper en zout, voeg de sesamzaadjes toe en meng grondig. Zet een deksel op de pot om de warmte te behouden.
De wortelen: verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig tot hoog vuur.
Schil en snij de wortelen in dunne halve maantjes (van ongeveer 0,5 cm).
Bak de wortelen een tweetal minuten tot ze mooi gekleurd zijn en kruid af met peper en zout. Voeg vervolgens een kleine hoeveelheid water toe, zet het deksel op de pot en laat gedurende 8 minuten verder garen.
De champignons stroganoff : pers de knoflook en snij de champignons in de helft of in 4 als het grote exemplaren zijn.
Na een kooktijd van 8 minuten voor de worteltjes, voegt u de champignons en knoflook aan de bereiding toe en laat gedurende 8 min. zonder deksel verder garen.
Voeg de room, de mosterd en de sojasaus toe wanneer de groenten klaar zijn. Laat het geheel 1 min koken.
Serveer de champignons Stroganoff in sojasaus samen met de rijst met sesamzaadjes
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
2388 KJ
Energie
567 kcal
Vetten
25.9
Fats acid satured
16.1
koolhydraten
68.4
waarvan suikers
7.6
Eiwitten
12.7
salt
0.90
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.