Varkenskoteletten met room en appeltjes | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Varkenskoteletten met room en appeltjes

Varkenskoteletten met room en appeltjes

Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voorbereiding :  Verwarm de oven voor op 220°C.  Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.

    Bereid de groenten terwijl de oven voorverwarmt:

    Snijd de aardappelen in blokjes van 1 à 2 cm. Schil de pastinaak en snijd in halve maatjes van een 2-tal cm.

    Leg alles op een bakplaat, kruid af met peper en zout, overgiet met een scheutje olijfolie.

    Meng vervolgens alle ingrediënten grondig.

    Laat rustig bakken gedurende 20 à 25 minuten tot de groenten gaar en mooi goudbruin zijn.

  2. De varkenkoteletten en appeltjes : verhit een scheutje olijfolie in een pan op matig tot hoog vuur.

    Snijd de appeltjes in 8 partjes. Schil en versnijd de ajuin (snijd hem in dunne reepjes).

    Als de pan goed warm is, leg je de varkenskoteletten erin samen met de ajuin en de appelpartjes  er rond. Kruid af met peper en zout.

    Bak de varkenskoteletten aan,  reken 1 min. per kant. Verlaag na 1 min. het vuur, tot een matig vuur en laat 2 tot 3 min. verder bakken aan elke kant totdat ze gaar zijn (het vlees is niet meer roze). Draai de appelpartjes af en toe om.

  3. Aan tafel! Pers de gehele knoflook met de schil of hak in stukjes.

    Voeg de knoflook toe wanneer de varkenskoteletten gaar zijn en overgiet met vloeibare room. Laat gedurende 1 minuutje indikken en binden. Kruid af met peper en zout.

    Serveer de varkenskoteletten met room en warme appeltjes vergezeld van de groenten.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 2965 KJ
Energie 708 kcal
Vetten 38..2
Fats acid satured 21.4
koolhydraten 56.4
waarvan suikers 18.9
Eiwitten 31.3
salt 0.32

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • varkenskotelet 2 st
  • volle room 150 ml
  • teentje knoflook 0.5 st
  • ajuin 0.50 st
  • pastinaak 400 g
  • vastkokende aardappel 400 g
  • appel 1 st

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • varkenskotelet 2 st
  • volle room 150 ml
  • teentje knoflook 0.5 st
  • ajuin 0.50 st
  • pastinaak 400 g
  • vastkokende aardappel 400 g
  • appel 1 st

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout