Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 220°C. Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
Bereid de groenten terwijl de oven voorverwarmt:
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 à 2 cm. Schil de pastinaak en snijd in halve maatjes van een 2-tal cm.
Leg alles op een bakplaat, kruid af met peper en zout, overgiet met een scheutje olijfolie.
Meng vervolgens alle ingrediënten grondig.
Laat rustig bakken gedurende 20 à 25 minuten tot de groenten gaar en mooi goudbruin zijn.
De varkenkoteletten en appeltjes : verhit een scheutje olijfolie in een pan op matig tot hoog vuur.
Snijd de appeltjes in 8 partjes. Schil en versnijd de ajuin (snijd hem in dunne reepjes).
Als de pan goed warm is, leg je de varkenskoteletten erin samen met de ajuin en de appelpartjes er rond. Kruid af met peper en zout.
Bak de varkenskoteletten aan, reken 1 min. per kant. Verlaag na 1 min. het vuur, tot een matig vuur en laat 2 tot 3 min. verder bakken aan elke kant totdat ze gaar zijn (het vlees is niet meer roze). Draai de appelpartjes af en toe om.
Aan tafel! Pers de gehele knoflook met de schil of hak in stukjes.
Voeg de knoflook toe wanneer de varkenskoteletten gaar zijn en overgiet met vloeibare room. Laat gedurende 1 minuutje indikken en binden. Kruid af met peper en zout.
Serveer de varkenskoteletten met room en warme appeltjes vergezeld van de groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
2965 KJ
Energie
708 kcal
Vetten
38..2
Fats acid satured
21.4
koolhydraten
56.4
waarvan suikers
18.9
Eiwitten
31.3
salt
0.32
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.