Voorbereiding : Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
Neem een grote pan, of 2 kleinere exemplaren, voor 4 à 5 personen om de groenten beter te verdelen en het koken te versnellen.
De gehaktballen: verhit een scheutje olijfolie in een pan op een matig tot hoog vuur.
Doe het vlees in een mengkom met de helft van de ras el hanout. Kruid af met peper en zout. Meng grondig.
Vorm met je handen balletjes van ongeveer 3 cm diameter.
Bak de gehaktballen een 3-tal minuten.
De groenten: halveer, schil en versnijd de ui (in dunne reepjes). Snijd de courgette in dunne halve maantjes van ongeveer 0,5 cm).
Schil en snijd de meiraap in dunne halve maantjes (van ongeveer 0,5 cm).
Het stoofpotje: Doe de groenten, de rest van de ras-el-hanout, de passata en het water eveneens in de pan en gaar dan 12 min verder totdat de groenten gaar zijn.
Kruid af met peper en zout en zet een deksel op de pan om het koken te versnellen.
Voeg indien nodig water toe tijdens het koken om een saus te bekomen.
De bulgur: Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Kruid na het koken af met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe.
Zet een deksel op de pan om de warmte te behouden. Hak de koriander fijn (in zijn geheel, de steeltjes zijn eetbaar).
Serveer onmiddelijk de rundsgehaktballetjes met de bulgur en de groenten. Werk af met de koriander.