Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 220°C. Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel groenten en fruit af onder de kraan.
Begin met de geroosterde prei en aardappeltjes. Schil de aardappeltjes en snij ze in stukjes (van ongeveer 1cm). Verwijder het achterste gedeelte en het beschadigde groene en droge gedeelte van de prei, spoel grondig en snij hem in stukken van ongeveer 5 cm.
Leg vervolgens stukken aardappel en prei op een bakplaat. Bevochtig met een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout.
Zet in de bereiding in de oven en laat gedurende 20 à 25 minuten bakken tot alles een mooi goudbruin kleurtje heeft. Draai halfweg het bakken de stukjes om.
De kip: verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur.
Halveer, schil en snijd (snijd in kleine blokkjes) de gele ui fijn. Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
Fruit de ui en bak de kipfilets 1 à 2 min. aan elke kant om het te bruinen.
De paddenstoelen: snijd de Portobello paddenstoel in dunne plakjes. Voeg ze toe aan de hapjespan Besprekel met Provençaalse kruiden. Bestrooi met peper en zout. Dek af en ga door met het koken gedurende 7 min.
Voeg halverwege het koken een beetje water toe.
De wittewijnsaus: Leg de kipfilets en de Portobellochampignons op en bord wanneer ze klaar zijn.
Maak met een lepel de bodem van de pan af om de sappen los te maken.
Blus met de witte wijn. Verhit een 2-tal minuutjes tot alles mooi ingekookt is. Pers de hele knoflook met de schil of hak in kleine stukjes.
Verdeel de boter eveneens in kleine stukjes.
Voeg de boter en knoflook aan de pan toe. Meng goed tot deboter gesmolten is.
Geniet meteen van uw kip met Portobello champignons en wittewijnsaus, geroosterde aardappeltjes en prei.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
2083 KJ
Energie
497 kcal
Vetten
13.5
Fats acid satured
7.3
koolhydraten
40.5
waarvan suikers
8.1
Eiwitten
42.4
salt
0.26
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.