Voorbereiding : Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
Verwarm de oven voor op 220°C. Lees alle stappen, haal de noodzakelijke ingrediënten en gereedschappen en spoel het fruit en de groenten af onder de kraan!
De aardappelpuree : Breng zout water aan de kook in een kookpot.
Schil en snijd de aardappelen en de pastinaak in stukken (van ongeveer 2 cm).
Halveer, schil en hak de gele ajuin (snijd in dunne reepjes).
Voeg ze toe aan kokend water en kook ze 25 min. tot ze mals zijn.
Als het geheel gaar is, laat uitlekken en pureer. Kruid af met peper en zout. Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe voor een smeüige puree.
De zalm : Doe de gerapste pecorino en oregano in een diep bord.
Spoel en droog de zalm af. Kruid hem met peper en zout.
Paneer de zalm met de pecorino met uitzondering van de huidzijde en leg de vis op een bakplaat (huidzijde naar beneden). Bestrooi met de rest van de pecorino.
Bak 10 tot 12 min. totdat hij gaar is.
Serveer uw gepaneerde pecorino-zalmmootjes warm en gereserveerd met aardappelpuree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
2032 KJ
Energie
485 kcal
Vetten
20.2
Fats acid satured
5.0
koolhydraten
37.5
waarvan suikers
6.9
Eiwitten
32.7
salt
0.90
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.