Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 220°C. Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
De frietjes: snijd de aardappelen en wortelen in de vorm van frietjes (van ongeveer 1 cm). Spoel de aardappelen goed af om het zetmeel te verwijderen, zodat ze gedurende het bakken niet aan elkaar blijven plakken. Droog ze af met een propere handdoek of keukenrol.
Leg ze op een bakplaat zonder dat ze elkaar te veel bedekken (gebruik anders twee bakplaten) en overgiet met een scheutje olijfolie. Meng grondig. Kruid af met peper en zout. Bak 25 tot 30 min. totdat alle stukken gaar en goudbruin zijn. Roer halfweg alles om. Zet de oven op de grillstand 5 minuten voor het einde van de gaartijd om ze mooi goudgeel te kleuren.
De gekonfijte ui: verhit een scheutje olijfolie in een wok of braiseerpan op matig tot hoog vuur.
Schil en versnijd de gele ajuin (snijd hem in dunne reepjes). Fruit de ajuin met de suiker 15 à 20 minuten lang, tot hij gekarameliseerd is. Roer af en toe om.
Snijd de hamburgerbroodjes in de breedte in twee. Wanneer de frietjes bijna klaar zijn, zet je de hamburgerbroodjes een 5-tal minuten in de oven om ze op te warmen.
De biefstukken: verhit in een braadpan een scheut olijfolie (tenzij je een anti-kleefpan gebruikt) op een hoog vuur.
Braad de biefstukken 1 tot 3 minuten. aan elke kan aan, naar gelang de gewenste gaarheid van het vlees. Kruid af met peper en zout.
Als je de biefstukken hebt omgedraaid, leg dan een sneetje cheddar op elke biefstuk. Zet er een deksel op en laat verder garen totdat de kaas gesmolten is.
Breng de koolsla op smaak met olijfolie, azijn, zout en peper. Meng grondig.
Bouw de hamburgers op: Smeer op elk broodje een beetje mosterd, plaats de biefstuk erop en werk af met de gekonfijte ajuin.
Serveer de warme cheddarburger met de frietjes en koolsla!