Voordat u aan de slag gaat: lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan ! De grootte en de kwaliteit van de gebruikte materialen kan variëren en een invloed hebben op de gaartijden.
Ondanks we u de gaartijden aanduiden, vergeet nooit te verifiëren of de eetwaren gaar zijn en de gaartijden te verlengen indien nodig!
Zet een (bij voorkeur fijne) bakplaat in de oven en verwarm voor op 240°C. Gebruik meerdere bakplaten indien u meerdere pizzas bakt
De pizza: snijd de peren in dunne sneetjes of plakjes.
Haal de bakplaat uit de oven en rol het pizzadeeg erin uit.
Bestrijk met de zure room. Kruid af met peper en zout.
Verdeel de stukken peer over de pizza. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel eveneens over de pizza.
Bak in de oven gedurende een 10-tal minuten tot het deeg gaar is en mooi goudbruin (licht af en toe de pizza voorzichtig op om te checken)
De salade: snijd het witlof in kleine stukjes en meng het in een slakom met de rozijnen en de noten. Breng op smaak voor het opdienen met een scheutje olijfolie en een azijn naar keuze.
Dien uw pizza met peer en gorgonzola onmiddellijk op, vergezeld van de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
491.7
Energie
117.4
Vetten
3.8
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
15.9
waarvan suikers
3.4
Eiwitten
3.9
salt
0.57
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.