Gegrilde kalkoenfilet met gestoofde groentjes | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gegrilde kalkoenfilet met gestoofde groentjes

Gegrilde kalkoenfilet met gestoofde groentjes

Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voordat u aan de slag gaat: Neem een grote stoofpot (of 2 kleinere voor 4 à 5 personen) om de gestoofde prei te bereiden. Zorg ervoor dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken of overlappen, zodat de warmte zich beter kan verspreiden en de ingrediënten sneller garen!

  2. De tagliatellle: breng water aan de kook in een kookpot en kook de pasta volgens de instructies op het pakje.  Giet de tagliatelle af wanneer ze gaar zijn, laat even uitlekken en doe ze daarna opnieuw in de pot.  Kruid af met peper en zout en voeg een ferme klont boter toe of een gulle scheut olijfolie.  Meng alles grondig door en hou warm met het deksel op de pot.

    De groenten: Verhit in een sauteerpan een scheutje olijfolie.

    Verwarm in een pan een scheut olijfolie op een matig tot heet vuur.

    Pel de sjalot, snijd hem in twee en versnijd hem daarna in dunne reepjes. 

    Halveer de champignons of snij ze in 4 als het grote exemplaren zijn.

    Snij de raap in stukjes van ongeveer 1 cm

  3. De stoofpan van groenten: stoof de prei, de raap en de sjalot aan gedurende een 15-tal minuten, tot alles lekker mals is. Kruid af met peper en zout.  Voeg halfweg de bereiding een beetje water toe en zet een deksel op de pan om de garing te versnellen.  

    Als er op het einde van de bereiding nog wat water overblijft, warmt u alles goed door op een hevig vuur zodat het kan verdampen.

    Neem van het vuur en voeg de platte kaas en de mosterd toe.

    Roer alles goed door.

    De kalkoenlapjes: verwarm in een pan een scheut olijfolie op een matig tot heet vuur.  Breng de kalkoenlapjes op smaak met wat peper en zout.  Kleur ze een minuutje aan elke kant aan.

    Verminder het vuur tot een matig vuur en laat ze verder bakken, een twee tot drietal minuten aan elke zijde tot ze gaar zijn.

    Deglaceer op het einde van de bereiding met een kleine hoeveelheid water en maak de sappen los met behulp van een spatel om basis voor de saus te bekomen.  Om de smaak te versterken kan u aan het water een bouillonblokje dat u met de vingers geplet heeft toevoegen (Wees voorzichtig met het toevoegen van zout want het blokje is al zout van zichzelf) .

    Dien de gegrilde kalkoenlapjes op en vergezel ze van de tagliatelle en gestoofde groentjes

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 458.52 KJ
Energie 109.51 kcal
Vetten 1.6
Fats acid satured 0.7
koolhydraten 13.8
waarvan suikers 2.5
Eiwitten 9.2
salt 0.18

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • kalkoenfilet 400 g
  • tagliatelle 200 g
  • sjalot 0.5 st
  • rapen 200 g
  • Parijse champignons 125 g
  • gesneden prei 200 g
  • verse kaas natuur 100 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • mosterd 15 g
  • bouillonblokje 0.5 st
  • olijfolie 1 el
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • kalkoenfilet 400 g
  • tagliatelle 200 g
  • sjalot 0.5 st
  • rapen 200 g
  • Parijse champignons 125 g
  • gesneden prei 200 g
  • verse kaas natuur 100 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • mosterd 15 g
  • bouillonblokje 0.5 st
  • olijfolie 1 el
  • peper
  • zout