Voordat u aan de slag gaat: lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar! Neem een grote braiseerpan of wok (of 2 kleinere voor 4 à 5 personen) om de pasta zo gemakkelijk mogelijk te kunnen bereiden !
Breng het water voor de pasta in een kookpot, ketel of waterkoker aan de kook en los daarna in het water een bouillonblokje op.
Verwarm een scheut olijfolie in de braiseerpan of wok op een matig tot heet vuur.
Pers de knoflook in zijn geheel met de schil of hak hem in kleine stukjes. Pel de ajuin en snij hem en in kleine stukjes.
Stoof de ajuin 3 minuten aan, zonder te kleuren en tot hij glazig is en voeg vervolgens de pasta toe. Warm 1 à 2 minuten goed door zodat ze een mooi kleurtje krijgen (besprenkel ze vooraf met wat olijfolie).
Kruid af met peper en zout en bestrooi met oregano.
Leng aan met de bouillon en voeg eveneens de look toe.
Laat een 12 à 15-tal minuten garen tot de pasta de vloeistof volledig heeft opgenomen. Roer regelmatig om.
De salade: meng de ruccola (ook raketsla of notensla genoemd) en half-gedroogde tomaatjes. Breng op smaak met olijfolie en azijn naar keuze.
De pasta: als de pasta nog niet gaar is en er geen vloeistof meer overblijft, voeg dan een beetje water toe en laat verder garen.
Neem de pasta van het vuur wanneer hij gaar is en voeg vervolgens de blokjes hesp, de room en de parmezaan toe (hou wat kaas over voor het opdienen)
Warm alles door op een zacht vuurtje, gedurende 2 à 3 minuten. Breng op smaak met peper. Proef en kruid bij indien nodig.
Dien de pasta onmiddellijk op en bestrooi hem met de overgebleven parmezaan, vegezeld van de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
453.79
Energie
108.39
Vetten
4.2
Fats acid satured
2.8
koolhydraten
11.5
waarvan suikers
0.7
Eiwitten
5.5
salt
0.26
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.