Chili con carne | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Chili con carne

Chili con carne

Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voordat u aan de slag gaat, tip: laat het vlees gedurende enkele uren, zelfs de hele nacht in de koelkast marineren.  Lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan !  Neem een grote stoofpot (of 2 kleinere voor 4 à 5 personen) om de chili te bereiden.  Best zorgt u ervoor dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken of overlappen, zodat de warmte zich beter kan verspreiden en de ingrediënten sneller garen!

  2. Doe het rundsgehakt in een mengkom, voeg de tomatenpuree, de Mexicaanse kruiden toe en kruid af met peper en zout. Meng alles grondig door.

    Tip : Breng op smaak met een snuifje piment

    De gearomatiseerde rijst : Breng in een pot water aan de kook om de rijst te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Eens de rijst gekookt is laat u hem uitlekken en dan doet u hem daarna opnieuw in de pot.  Kruid af met peper en zout. Zet een deksel op de pot, zodat alles warm blijft.

  3. De chili: verwarm in een stoofpot of grote braiseerpan een scheut olijfolie (behalve als het een anti-kleefpan betreft)  op een matig tot hoog vuur.

    Pel de ajuin, snijd hem in twee en daarna in dunne reepjes.  Laat de ajuin een 3-tal minuten stoven todat hij mooi goudbruin is. 

    Spoel de rode bonen en de maïs af onder stromend water en laat daarna uitlekken.  Voeg ze vervolgens toe aan de bereiding in de stoofpot.  Leng aan met water tot op halve hoogte van de bereiding en laat 15 minuten verder pruttelen. Roer regelmatig.  Voeg na een kwartiertje het vlees toe en laat nog verder garen gedurende een 5-tal minuten onder deksel.  Voeg water toe indien nodig .

    Dien de chili con carne warm op met de rijst.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 526.5 KJ
Energie 125.65 kcal
Vetten 4.2
Fats acid satured 1.5
koolhydraten 11.8
waarvan suikers 1.8
Eiwitten 7.2
salt 0.26

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Americain 300 g
  • ajuin 1 st
  • langkorrelrijst 150 g
  • mais in blik 100 g
  • kidneybonen 150 g
  • tomatenpuree 200 ml
  • mexicaanse chili kruiden 8 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Americain 300 g
  • ajuin 1 st
  • langkorrelrijst 150 g
  • mais in blik 100 g
  • kidneybonen 150 g
  • tomatenpuree 200 ml
  • mexicaanse chili kruiden 8 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • peper
  • zout