Voordat u aan de slag gaat, tip: laat het vlees gedurende enkele uren, zelfs de hele nacht in de koelkast marineren. Lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan ! Neem een grote stoofpot (of 2 kleinere voor 4 à 5 personen) om de chili te bereiden. Best zorgt u ervoor dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken of overlappen, zodat de warmte zich beter kan verspreiden en de ingrediënten sneller garen!
Doe het rundsgehakt in een mengkom, voeg de tomatenpuree, de Mexicaanse kruiden toe en kruid af met peper en zout. Meng alles grondig door.
Tip : Breng op smaak met een snuifje piment
De gearomatiseerde rijst : Breng in een pot water aan de kook om de rijst te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eens de rijst gekookt is laat u hem uitlekken en dan doet u hem daarna opnieuw in de pot. Kruid af met peper en zout. Zet een deksel op de pot, zodat alles warm blijft.
De chili: verwarm in een stoofpot of grote braiseerpan een scheut olijfolie (behalve als het een anti-kleefpan betreft) op een matig tot hoog vuur.
Pel de ajuin, snijd hem in twee en daarna in dunne reepjes. Laat de ajuin een 3-tal minuten stoven todat hij mooi goudbruin is.
Spoel de rode bonen en de maïs af onder stromend water en laat daarna uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan de bereiding in de stoofpot. Leng aan met water tot op halve hoogte van de bereiding en laat 15 minuten verder pruttelen. Roer regelmatig. Voeg na een kwartiertje het vlees toe en laat nog verder garen gedurende een 5-tal minuten onder deksel. Voeg water toe indien nodig .
Dien de chili con carne warm op met de rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
526.5 KJ
Energie
125.65 kcal
Vetten
4.2
Fats acid satured
1.5
koolhydraten
11.8
waarvan suikers
1.8
Eiwitten
7.2
salt
0.26
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.