Gele garnalencurry met kokosmelk | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gele garnalencurry met kokosmelk

Gele garnalencurry met kokosmelk

Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voordat u aan de slag gaat: lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan ! Neem een grote stoofpot (of 2 kleinere voor 4 à 5 personen) om de curry te bereiden.  Zorf ervoor dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken of overlappen, zodat de warmte zich beter kan verspreiden en de ingrediënten sneller garen!

  2. De curry: verwarm in een pan een scheut olijfolie op een matig tot heet vuur.  Schil de zoete aardappel  en versnijd in blokjes van om en bij de 2 cm.  Laat de zoete aardappel  en stukjes butternut-pompoen met de curry een 2tal minuutjes aanstoven.

    Voeg de helft van de cocosmelk en de koraallinzen toe.  Bedek met water tot alles mooi onder staat.  Zet een deksel op de pan en laat gedurende 5 minuten verder stoven.  Breng vervolgens aan de kook een laat, nog steeds onder een deksel en laat een 10-tal minuten verder pruttelen.

  3. De garnalen: voeg tegen het einde van de bereiding van de curry de garnalen, de spinazie en de rest van de kokosmelk toe..

    Zet opnieuw het deksel op de pan en laat gedurende een 5-tal minuten verder pruttelen.

    Meng alles grondig.

    Kruid verder af indien nodig.

    Aan tafel! Snij de limoen in partjes. Dien de gele garnalencurry met kokosmelk op, vergezeld van een partje limoen. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 533.53 KJ
Energie 127.43 kcal
Vetten 3.5
Fats acid satured 2.9
koolhydraten 11.6
waarvan suikers 3.2
Eiwitten 3.5
salt 0.51

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • limoen 0.5 st
  • roze garnalen 200 g
  • currypoeder 8 g
  • butternutblokjes 250 g
  • spinazie 120 g
  • kokosmelk 150 ml
  • koraallinzen 100 g
  • zoete aardappel 200 g

Niet inbegrepen in de box

  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • limoen 0.5 st
  • roze garnalen 200 g
  • currypoeder 8 g
  • butternutblokjes 250 g
  • spinazie 120 g
  • kokosmelk 150 ml
  • koraallinzen 100 g
  • zoete aardappel 200 g

Niet inbegrepen in de box

  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout