Gebraden kippenbil met kruiden en pompoenpuree | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gebraden kippenbil met kruiden en pompoenpuree

Gebraden kippenbil met kruiden en pompoenpuree

Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voordat u aan de slag gaat: lees alle stappen door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel alle fruit en groenten af onder de kraan.!

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. De kippenbillen: pel de ajuin en snijd hem in grove stukken en doe deze in een schotel. Meng de kruiden en de olijfolie in een kommetje en breng op smaak met wat zout.

    Leg de kippenbillen op de ajuin en bestrijk ze grondig met de olijfolie en de kruiden.

    Zet een 40-tal minuten in de oven totdat de kip mooi gaar is (en het vlees niet meer roze is) . Als de kip te snel kleurt, dekt u haar af met zilverpapier of aluminiumfolie.

  3. De puree: breng in een kookpot water aan de kook.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van een 2-tal cm.

    Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en laat 20 minuten koken, tot alles tot puree kan worden geplet. 

    Eens de groenten gaar zijn, giet ze af en doe ze daarna opnieuw in de pot.  Plet ze fijn met behulp van een vork of een pureestamper.  Kruid af met peper en zout.  Voeg een scheutje melk en klontje boter toe als u een smeuïgere puree wenst.

    Dien de kippenbillen op met de pompoenpuree.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 354.31 KJ
Energie 84.6 kcal
Vetten 0.9
Fats acid satured 0.4
koolhydraten 11.9
waarvan suikers 1.8
Eiwitten 6.0
salt 0.08

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • kippekruiden 4 g
  • ajuin 1 st
  • puree aardappelen 500 g
  • kippenbouten met rugdeel 2 st
  • pompoenblokjes 400 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie 1 el
  • melk
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • kippekruiden 4 g
  • ajuin 1 st
  • puree aardappelen 500 g
  • kippenbouten met rugdeel 2 st
  • pompoenblokjes 400 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie 1 el
  • melk
  • peper
  • zout