Verwarm de oven voor op grillstand (250°C) . Lees alle stappen door, zet de benodigde ingrediënten klaat en spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
De groenten en de aardappelen.
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1 à 2 cm dikte. Snij de prei fijn. Laat de bloemkool en de aardappelen in het kokend water een twaalftal minuten koken zodat ze gaar zijn.
De béchamel van kokosmelk.
Pers de look of hak hem fijn. Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Verwarm de olijfolie in een pot op een matig tot heet vuur. Voeg de bloem toe van zodra ze heet is en meng alles goed door met een klopper. Laat 30 sec à 1 minnut doorwarmen tot alles mooi goudbruin is van kleur. Voeg vervolgens het mengsel kokosmelk/water toe en klop. Laat een vijftal minuten koken, roer regelmatig met de klopper (en schraap grondig de bodem af) zodat er zich geen klonters kunnen vormen en de béchamel de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout. Wanneer de béchamel dik is, neemt u de saus van het vuur en voegt u er de look en de curry aan toe. Meng alles grondig door.
De gratin.
Maak met behulp van een mes een gaatje in het zakje pindanoten, doe het zakje in een plastieken zak en klop er hard op met behulp van een deeggrol of de bodem van een kookpot om ze grof te hakken. Wanneer de bloemkool , de prei en de aardappelen gaar zijn, giet u ze af, laat ze even uitlekken en doe ze daarna in een ovenschotel. Overgiet alles met de béchamel, bestrooi gul met de pindanoten. Laat 5 à 7 minuten garen in de oven.
Dien de gratin van bloemkool, curry en pindanoten op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
693.6 KJ
Energie
165.7 kcal
Vetten
8.2
Fats acid satured
4.8
koolhydraten
14.9
waarvan suikers
3.1
Eiwitten
5.0
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.