Voorbereiding: Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
Verwarm de oven voor op 240°C
De aardappelen en de wortelen.
Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in dunne frietjes (1 cm breedte). Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze in de oven bakken gedurende 25 à 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze halfweg de gaartijd om. Zet de oven op het einde van de gaartijd een vijftal minuutjes op grillstand zodat ze een mooi gouden kleurtje hebben.
De saus.
Meng in een kommetje de volgende ingrediënten stap voor stap: Schil de sjalot en snij hem in kleine blokjes. Pers de citroen uit. Rits de peterselie van de takjes en hak hem fijn. Voeg de Griekse yoghurt toe en kruid met peper en zout. Meng alles grondig door
De vis
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op een matig tot heet vuur. Laat de gepaneerde vis 3 à 4 minuten bakken aan elke zijde.
Serveer de Fish and chips.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
648.0 KJ
Energie
154.8
Vetten
2.9
Fats acid satured
1.1
koolhydraten
20.5
waarvan suikers
4.3
Eiwitten
10.0
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.