Fish and chips | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Fish and chips

Fish and chips

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voorbereiding: Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.

     Verwarm de oven voor op 240°C

  2. De aardappelen en de wortelen.

    Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in dunne frietjes (1 cm breedte). Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze in de oven bakken gedurende 25 à 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.  Draai ze halfweg de gaartijd om.  Zet de oven op het einde van de gaartijd een vijftal minuutjes op grillstand zodat ze  een mooi gouden kleurtje hebben.

  3. De saus.

    Meng in een kommetje de volgende ingrediënten stap voor stap: Schil de sjalot en snij hem in kleine blokjes. Pers de citroen uit. Rits de peterselie van de takjes en hak hem fijn.  Voeg de Griekse yoghurt toe en kruid  met peper en zout.  Meng alles grondig door

    De vis

    Verwarm een scheut olijfolie in een pan op een matig tot heet vuur. Laat de gepaneerde vis 3 à 4 minuten bakken aan elke zijde.

     

    Serveer de Fish and chips.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 648.0 KJ
Energie 154.8
Vetten 2.9
Fats acid satured 1.1
koolhydraten 20.5
waarvan suikers 4.3
Eiwitten 10.0
salt 0.3

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • wortel 2 st
  • gekleurde wortel paars 2 st
  • citroen 0.5 st
  • griekse yoghurt 100 g
  • pollakfilet 2 st
  • bladpeterselie 10 g
  • vastkokende aardappel 300 g
  • sjalot 0.5 st

Niet inbegrepen in de box

  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • wortel 2 st
  • gekleurde wortel paars 2 st
  • citroen 0.5 st
  • griekse yoghurt 100 g
  • pollakfilet 2 st
  • bladpeterselie 10 g
  • vastkokende aardappel 300 g
  • sjalot 0.5 st

Niet inbegrepen in de box

  • zout
  • peper
  • olijfolie