Voorbereiding : Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
De groenten en de kip : Schil de sjalot en snij hem in fijne reepjes. Schil en snij de wortelen in halve maantjes (ongeveer 0,5cm). Schil de look en hak hem fijn.
Het koken : Verwarm in een stoofpot een scheut zonnebloemolie op een matig tot heet vuur. Bak de sjalot, de kip en de wortelen in 2 -3 min bruin Bestrooi daarna met bloem en laat een minuutje garen. Voeg daarna water toe tot de groenten half onder staan en voeg tevens de look toe. Om meer smaak te geven, kan u in het kookwater een bouillonblokje verkruimelen maar wees daarna voorzichtig met het toevoegen van zout omdat het blokje op zichzelf al zout is Kruid voorzichtig af met zout en breng op smaak met peper. Breng aan de kook. Zet er een deksel op en laat 25 minuten verder pruttelen.
De bruine champignons en de room : Voeg na 25 minuten garen de champignons en de room toe aan het stoofpotje. Rits de bouquet garni van zijn takje. Meng en zet er vervolgens een deksel op en laat 10 minuten verder garen tot de groenten mals en gaar zijn en de kippenboutjes gaar (ze mogen niet meer roze zijn vanbinnen) Proef en kruid bij indien nodig.
De rijst : Kook de rijst volgens de aannwijzingen op de verpakking.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
920.6 KJ
Energie
219.9 kcal
Vetten
9.5
Fats acid satured
4.7
koolhydraten
22.2
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
10.4
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.