Flammenküche | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Flammenküche

Flammenküche

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Alvorens u aan de slag gaat.

    Verwarm uw oven voor op 220°C.  Lees alle stappen door, zet de ingrediënten klaar  - met uitzondering van het kruimeldeeg, die neemt u pas op het laatste ogenblik -  en het benodigde keukengerei.  Spoel de groenten en het fruit af onder stromend water.

    De gele ajuin.  Laat op een matig vuurtje een scheut olijfolie opwarmen.  Schil de gele ajuin, snijd hem in twee en versnijd hem daarna in dunne reepjes.  Maak gebruik van een keukenrobot om nog fijner en een fijner te snijden.  Laat hem een vijftal minuutjes stoven zonder hem teveel te kleuren.  Kruid af met peper en zout.  Roer van tijd tot tijd om.  Tip: Breng op smaak met een snuifje gemalen nootmuskaat.

  2. De flammenküche 

    Rol het kruimeldeeg uit op een bakplaat.  Als alle ingrediënten voor de flammenküche klaar zijn, bestrijkt u het deeg met de verse kaas , maar laat een klein beetje plaats aan de boorden.  Strooi er gul de ajuin over, gevolgd door de gerookte spekreepjes.  Zet gedurende 15 à 20 minuten un de oven tot het deeg gaar en goudbruin is (licht lichtjes op om te verifiëren !).

  3. De salade

    Tip: Om de vinagirette meer te laten afsmaken, kan u een lepeltje mosterd toevoegen !  Meng in een mengkom de volgende ingrediënten:  Snijd de sucrine of little gem sla in reepjes.  Voeg olijfolie en een azijn naar keuze toe, kruid af met peper en zout en meng alles grondig door.

    Dien de warme flammenküche op , vergezeld van de salade.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 761.5 KJ
Energie 181.9 kcal
Vetten 10.1
Fats acid satured 4.9
koolhydraten 16.4
waarvan suikers 3.1
Eiwitten 6.1
salt 0.5

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • zure volle room 100 g
  • ajuin 1 st
  • gerookte spekblokjes 100 g
  • pizzabodem 1 st
  • little gem 2 st

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • azijn
  • zout
  • peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • zure volle room 100 g
  • ajuin 1 st
  • gerookte spekblokjes 100 g
  • pizzabodem 1 st
  • little gem 2 st

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • azijn
  • zout
  • peper