Lees alvorens u aan de slag gaat alle stappen door, zet de benodigde ingrediënten en kookgerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
Het garnituur. Pers de look in zijn geheel met de schil of hak hem in fijne stukjes. Snij de kipfilet in reepjes.
Het koken.
Verwarm in een sauteerpan een scheut olijfolie op matig tot heet vuur. Bak de kip 1 à 2 minuutjes aan. Voeg vervolgens de look en de tomatenblokjes toe. Kruid af met peper en zout. Laat 5 à 8 minuten verder garen zodat de kip goed gaar is. 4. De saganaki. Verkruimel de feta met uw handen en voeg de kaas aan de kip toe wanneer ze gaar is. Laat 1 minuutje doorwarmen, zodat de feta lichtjes begint te smelten.
De couscous
Breng in een kookpot water aan de kook (dezelfde hoeveelheid als die van de couscous) en doe de couscous) in een mengkom. Overgiet de couscous met het water van zodra het kookt. Dek af met een deksel en laat 5 minuutjes wellen. Wanneer de couscous gaar is, voegt u een scheutje olijfolie of een klontje boter toe. Kruid af met peper en zout en maak de couscous los met behulp van een vork.
Dien de warme saganaki-kip op met het griesmeel of de couscous.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
751.8 KJ
Energie
179.6 kcal
Vetten
4.0
Fats acid satured
2.2
koolhydraten
17.4
waarvan suikers
1.3
Eiwitten
17.0
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.