Kip saganaki met feta | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Kip saganaki met feta

Kip saganaki met feta

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Alvorens u aan de slag gaat.

    Lees alvorens u aan de slag gaat alle stappen door, zet de benodigde ingrediënten en kookgerei klaar.  Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.

    Het garnituur.  Pers de look in zijn geheel met de schil of hak hem in fijne stukjes.  Snij de kipfilet in reepjes.

  2. Het koken.

    Verwarm in een sauteerpan een scheut olijfolie op matig tot heet vuur.  Bak de kip 1 à 2 minuutjes aan.  Voeg vervolgens de look en de tomatenblokjes toe.  Kruid af met peper en zout.  Laat 5 à 8 minuten verder garen zodat de kip goed gaar is.  4.  De saganaki.  Verkruimel de feta met uw handen en voeg de kaas aan de kip toe wanneer ze gaar is.  Laat 1 minuutje doorwarmen, zodat de feta lichtjes begint te smelten.

  3. De couscous 

    Breng in een kookpot  water aan de kook (dezelfde hoeveelheid als die van de couscous) en doe de couscous) in een mengkom.  Overgiet de couscous met het water van zodra het kookt. Dek af met een deksel en laat 5 minuutjes wellen.  Wanneer de couscous gaar is, voegt u een scheutje olijfolie of een klontje boter toe.  Kruid af met peper en zout en maak de couscous los met behulp van een vork.

    Dien de warme saganaki-kip op met het griesmeel of de couscous.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 751.8 KJ
Energie 179.6 kcal
Vetten 4.0
Fats acid satured 2.2
koolhydraten 17.4
waarvan suikers 1.3
Eiwitten 17.0
salt 0.3

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • kippenborstfilet 2 st
  • feta kaas 90 g
  • teentje knoflook 1 st
  • couscous 150 g
  • gehakte tomaten 320 g
  • rucola 50 g

Niet inbegrepen in de box

  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • azijn
  • boter
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • kippenborstfilet 2 st
  • feta kaas 90 g
  • teentje knoflook 1 st
  • couscous 150 g
  • gehakte tomaten 320 g
  • rucola 50 g

Niet inbegrepen in de box

  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • azijn
  • boter