Lees alle stappen grodig door, zet de ingrediënten en het benodigde keukengerei klaar en spoel de groenten en het fruit af onder de kraan
De groenten.
Verwarm de olijfolie in een stoofpot op een matig tot heet vuur. Snij de venkel in twee en daarna in partjes. Schil de wortelen en snij ze in staafjes van 0,5 à 1cm dikte. Stoof de groenten een drietal minuten aan. Kruid met peper en zout. Pers de look in zijn geheel met de schil of hak hem in kleine stukjes. Voeg de look en de groentenbouillon toe wanneer de groenten gaar zijn. Breng het stoofpotje op smaak met een paar takjes tijm en enkele laurierbladeren. Voeg water toe tot de groenten net onder staan. Laat een kwartiertje (15 minuten) stoven.
De rijst.
Breng in een kookpot water aan de kook om de rijst te garen. Kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af wanneer hij gaar is, laat hem goed uitlekken en doe hem vervolgens weer in de pot. Kruid met peper en zout. Zet er een deksel op zodat hij goed warm blijft.
De waterzooi.
Spoel de filets van de koolvis goed af onder stromend water en snij ze in stukken van een tweetal centimeter. Voeg de koolvis en de room toe aan het stoofpotje na ongeveer 15 minuten en laat een tiental minuten onder deksel verder garen. Proef en kruid bij indien nodig. Rits de dragon van de takjes en voeg het kruid op het einde van de bereiding toe.
Dien de waterzooi met koolvis, venkel en dragon onmiddelijk samen met de rijst op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
875.5 KJ
Energie
209.1 kcal
Vetten
5.8
Fats acid satured
4.5
koolhydraten
24.7
waarvan suikers
2.7
Eiwitten
9.7
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.