Verrines met citroen-kaastaart | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Verrines met citroen-kaastaart

Moelijkheid Makkelijk
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voor de huisgemaakte lemon curd: Was 2 citroenen. Rasp er de zeste af en pers de vruchten uit. Klop in een kom 3 eieren los met 100 g suiker en voeg dan de citroenzeste en het sap toe. Giet deze bereiding in een kookpan en voeg 60 g boter in stukjes toe. Laat op een matig vuur al kloppend koken tot een dikke massa. Giet de lemon curd in een bokaaltje en laat afkoelen.

  2. Verkruimel 4 sprits koekjes en verdeel ze over de bodem van 4 verrines. Schep in elk glaasje 1 el lemon curd.

  3. Was 1 citroen en rasp er de zeste af. Meng de yoghurt met de plattekaas, de bloemsuiker en 2/3 van de citroenzeste. Verdeel dit mengsel over de glaasjes. Verkruimel er het resterende koekje over en bestrooi met de rest van de citroenzeste.

  4. Snij 1 schijf van de resterende citroen in kwartjes. Leg die in de glaasjes en werk af met een takje munt. Laat 1 u rusten in de koelkast.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 259 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 31 g
waarvan suikers 19 g
vezels 0,7 g
Eiwitten 5,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Sprits zandkoekjes 2.5
  • Citroenen 1
  • Yoghurt op z'n Grieks 75 g
  • Plattekaas natuur 75 g
  • Bloemsuiker 1 el
  • Takjes verse munt 2

Voor de huisgemaakte lemon curd

  • Citroenen 1
  • Eieren 1.5
  • Suiker 50 g
  • Boter 30 g
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Sprits zandkoekjes 2.5
  • Citroenen 1
  • Yoghurt op z'n Grieks 75 g
  • Plattekaas natuur 75 g
  • Bloemsuiker 1 el
  • Takjes verse munt 2

Voor de huisgemaakte lemon curd

  • Citroenen 1
  • Eieren 1.5
  • Suiker 50 g
  • Boter 30 g