Voor de huisgemaakte lemon curd: Was 2 citroenen. Rasp er de zeste af en pers de vruchten uit. Klop in een kom 3 eieren los met 100 g suiker en voeg dan de citroenzeste en het sap toe. Giet deze bereiding in een kookpan en voeg 60 g boter in stukjes toe. Laat op een matig vuur al kloppend koken tot een dikke massa. Giet de lemon curd in een bokaaltje en laat afkoelen.
Verkruimel 4 sprits koekjes en verdeel ze over de bodem van 4 verrines. Schep in elk glaasje 1 el lemon curd.
Was 1 citroen en rasp er de zeste af. Meng de yoghurt met de plattekaas, de bloemsuiker en 2/3 van de citroenzeste. Verdeel dit mengsel over de glaasjes. Verkruimel er het resterende koekje over en bestrooi met de rest van de citroenzeste.
Snij 1 schijf van de resterende citroen in kwartjes. Leg die in de glaasjes en werk af met een takje munt. Laat 1 u rusten in de koelkast.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
259 kcal
Vetten
12 g
koolhydraten
31 g
waarvan suikers
19 g
vezels
0,7 g
Eiwitten
5,4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.