Rijst met groene thee en zalm in een sesamkorst | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook en laat er de zakjes thee in trekken. Kook in dit vocht de rijst gaar. Blancheer de paksoi 5 min in de groentebouillon.
  2. Kruid de zalmfilets met zout en peper, rol ze door de olijfolie en daarna door de sesamzaadjes. Bak de vis goudbruin in een beetje olijfolie.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus en verwarm ze kort. Dien de zalm op met de paksoi, de rijst en de pikante saus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zakjes groene thee 1
  • Witte rijst 150 g
  • Paksoi, in reepjes 0.50
  • Groentebouillon 0.5 l
  • Zalmfilets 2
  • Olijfolie
  • Sesamzaadjes 100 g
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Verse gember, geraspt 0.50 el
  • Rood pepertje, fijngesnipperd 0.25
  • Kleine sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Sojasaus 50 ml
  • Gemberstroop (of honing) 1 el
  • Kopje mirinsaus 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zakjes groene thee 1
  • Witte rijst 150 g
  • Paksoi, in reepjes 0.50
  • Groentebouillon 0.5 l
  • Zalmfilets 2
  • Olijfolie
  • Sesamzaadjes 100 g
  • Zout, peper

Voor de saus:

  • Verse gember, geraspt 0.50 el
  • Rood pepertje, fijngesnipperd 0.25
  • Kleine sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Sojasaus 50 ml
  • Gemberstroop (of honing) 1 el
  • Kopje mirinsaus 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50