Olijventapenade met gedroogde tomaten en huisgemaakte grissini | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Olijventapenade met gedroogde tomaten en huisgemaakte grissini

Olijventapenade met gedroogde tomaten en huisgemaakte grissini

Voorbereiding 10 min.
Kook 16 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 16 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg op het met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 5 mm. Snij er stroken uit van 20 cm lang en rol ze op tot grissini. Leg ze op de bakplaat.

  2. Klop het ei los met de melk en borstel over de grissini. Bestrooi ze dan met de gedroogde oregano. Bak ze 15 à 20 min in de oven, tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

  3. Mix de gedroogde tomaten in de keukenrobot kort met de zwarte olijven en de peterselie tot een tapenade. Serveer met de grissini.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 284 kcal
Vetten 19 g
koolhydraten 22 g
waarvan suikers 4,5 g
vezels 1,0 g
Eiwitten 5,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de grissins

  • Rol bladerdeeg 0.5
  • Ei 0.5
  • Melk 25 ml
  • Gedroogde oregano 1 el

Voor de tapenade

  • Half-gedroogde tomaten 50 g
  • Ontpitte zwarte olijven 50 g
  • Bladpeterselie 0.5 handvol
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Voor de grissins

  • Rol bladerdeeg 0.5
  • Ei 0.5
  • Melk 25 ml
  • Gedroogde oregano 1 el

Voor de tapenade

  • Half-gedroogde tomaten 50 g
  • Ontpitte zwarte olijven 50 g
  • Bladpeterselie 0.5 handvol