Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de koriander. Hak de ui, knoflook en korianderblaadjes fijn.
Fruit het knoflook en de ui in een braadpan op hoog vuur. Voeg vervolgens het gehakt, zout, peper, sojasaus en kruiden toe. Voeg dan de wortelen toe. Enkele minuten laten bakken en tenslotte voegt u de koriander toe voordat u de pan van het vuur haalt.
Plaats de vulling in een hoek van het vel samosa. Rol het vel op van onder naar boven in een rechte hoek. Vouw verder tot ¾ van het vel. Werk de driehoek af door het uiteinde naar beneden te vouwen en sluit de samosa door de randen in te wrijven met eiwit.
Leg de samosa's op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze licht met arachideolie. 15 minuten bakken op 180°C. Halverwege omdraaien.
Serveer de samosa's met een zoetzure saus en salade als decoratie.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.