Pannenkoeken met ricotta, kip en prei | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pannenkoeken met ricotta, kip en prei

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Schik de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie, kruid naar smaak met zout en peper en bak 15 min in de oven.
  2. Maak het pannenkoekenbeslag: meng in een kom de bloem met de melk, het ei en een snuifje zout en roer tot een glad beslag. Schep er de pijnboompitten en de ricotta onder. Laat een klontje boter smelten in een pan en schep er 1 pollepel beslag in. Bak de pannenkoek 1 min aan elke kant. Herhaal tot al het beslag op is en hou de pannenkoeken warm. 
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit er de prei en de uitjes in. Voeg de kippenreepjes toe en laat ze bakken tot ze gaar zijn. Kruid naar smaak met zout en peper. Leg op elk bord twee pannenkoeken, schep er wat van het kippenmengsel en enkele kerstomaatjes bij. Werk af met rucola en strooi er wat Parmezaan over. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kerstomaatjes (tros) 125 g
  • Olijfolie
  • Preiwitten, in stukjes 1
  • Lenteuitjes, in ringetjes 2
  • Kipfilets, in reepjes 2
  • Groot handvol rucola 1
  • Parmezaan
  • Zout, peper

Voor de pannenkoeken:

  • Zelfrijzende bloem 60 g
  • Volle melk 125 ml
  • Ei 1
  • Pijnboompitten 15 g
  • Ricotta 75 g
  • Boter
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kerstomaatjes (tros) 125 g
  • Olijfolie
  • Preiwitten, in stukjes 1
  • Lenteuitjes, in ringetjes 2
  • Kipfilets, in reepjes 2
  • Groot handvol rucola 1
  • Parmezaan
  • Zout, peper

Voor de pannenkoeken:

  • Zelfrijzende bloem 60 g
  • Volle melk 125 ml
  • Ei 1
  • Pijnboompitten 15 g
  • Ricotta 75 g
  • Boter
  • Zout