Rechtop gegrilde kip | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Rechtop gegrilde kip

Voorbereiding 10 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Meng alle kruiden voor de kruidenmix goed door elkaar. Strooi hiervan 2 à 3 el over de kip. Schep 2 el kruidenmix in de buikholte en nog eens 2 el in het conservenblik. Giet het bier in het blik, meng met de kruiden en zet de kip rechtop op het blik.
  2. Duw de gloeiende kolen in de barbecue naar één kant. Zet het conservenblik met de kip op het rooster, aan de kant waar geen kolen meer liggen. Sluit de barbecue en laat 1 u 30 min tot 2 u bakken. Kijk af en toe na of je geen houtskool moet toevoegen.
  3. Haal de kip uit de barbecue zodra ze gaar is en laat ze 10 min rusten. Til ze van het blik, maar let er goed op dat je je niet verbrandt. Verdeel de kip in stukken en dien op met geroosterde limoenen, sla en stokbrood.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Niet te grote kip 0.50
  • Bier 80 ml
  • Leeg conservenblik, brandschoon 0.50
  • Geroosterde limoenen
  • Gemengde sla
  • Stokbrood

Voor de kruidenmix:

  • Bruine suiker 25 g
  • Mild paprikapoeder 12 g
  • Zwarte peper 1.5 el
  • Grof zeezout 1.5 el
  • Lookpoeder 2 tl
  • Uipoeder 1.5 tl
  • Cayennepeper 7 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Niet te grote kip 0.50
  • Bier 80 ml
  • Leeg conservenblik, brandschoon 0.50
  • Geroosterde limoenen
  • Gemengde sla
  • Stokbrood

Voor de kruidenmix:

  • Bruine suiker 25 g
  • Mild paprikapoeder 12 g
  • Zwarte peper 1.5 el
  • Grof zeezout 1.5 el
  • Lookpoeder 2 tl
  • Uipoeder 1.5 tl
  • Cayennepeper 7 tl