Breng in een steelpan het plat water aan de kook met de rietsuiker. Leg er 2/3 van de takjes rozemarijn in, zet het vuur uit en laat de siroop volledig afkoelen.
Vul de glazen met ijsschilfers. Snij per glas 2 schijven uit de pompelmoezen en 1 uit de citroen en leg ze opzij. Pers de rest van de vruchten apart uit. Giet in elk glas 1 el van de rozemarijnsiroop. Voeg per glas 50 ml gearomatiseerd water met citroen-, limoen- of cactussmaak, 100 ml pompelmoessap en 50 ml citroensap toe. Vul verder aan met spuitwater en meng kort.
Versier elk glas met 2 schijven pompelmoes, 1 sneetje citroen, 1 takje munt en 1 takje rozemarijn.
TipVoor een alcoholische versie vervang je het gearomatiseerd water door tequila.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
124 kcal
Vetten
0.2 g
koolhydraten
20 g
waarvan suikers
20 g
vezels
0.3 g
Eiwitten
0.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
4Personen
Plat water100
ml
Rietsuiker100
g
Takjes rozemarijn6
Ijsschilfers
Gearomatiseerd water met citroen-, limoen- of cactussmaak100
ml
Rode pompelmoezen1
Citroenen1
Spuitwater100
ml
Takjes munt2
Ingrediënten voor:
4Personen
Plat water100
ml
Rietsuiker100
g
Takjes rozemarijn6
Ijsschilfers
Gearomatiseerd water met citroen-, limoen- of cactussmaak100
ml