Chai latte met butternutpompoen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chai latte met butternutpompoen

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de butternutpuree. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de stukken pompoen op. Besprenkel met kokosolie en bak in de oven tot de pompoen gaar is. Mix ze dan met de esdoornsiroop, de kaneel, het vijfkruidenpoeder en de vanille tot een fijne puree. Laat lichtjes afkoelen.
  2. Breng het water aan de kook en laat de zakjes thee een paar minuten trekken. Verwarm de amandelmelk in een pannetje en klop ze dan op met de pompoenpuree tot die helemaal oplost in de melk. Meng de melk met de chai latte en giet in 4 hoge glazen.
  3. Klop intussen ook de room stijf. Dien de chai latte op met een flinke toef slagroom en een kaneelstokje,  en bestrooi gul met suikerstrooisel.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Water 300 ml
  • Zakjes chai latte 2
  • Amandelmelk 300 ml
  • Butternutpuree (zie hieronder) 6 el

Voor de butternutpuree:

  • Butternut 0.25
  • Kokosolie 4 el
  • Esdoornsiroop 6 el
  • Gemalen kaneel 2 tl
  • Vijfkruidenpoeder 2 tl
  • Vanillepoeder 2 tl

Voor de afwerking:

  • Room
  • Kaneelstokjes 2
  • Kleurig suikerstrooisel
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Water 300 ml
  • Zakjes chai latte 2
  • Amandelmelk 300 ml
  • Butternutpuree (zie hieronder) 6 el

Voor de butternutpuree:

  • Butternut 0.25
  • Kokosolie 4 el
  • Esdoornsiroop 6 el
  • Gemalen kaneel 2 tl
  • Vijfkruidenpoeder 2 tl
  • Vanillepoeder 2 tl

Voor de afwerking:

  • Room
  • Kaneelstokjes 2
  • Kleurig suikerstrooisel