Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukjes en verdeel de boter in blokjes. Leg ze samen in een kookpan en laat op een heel laag vuur smelten.
Klop in een kom de eieren met de suiker witschuimig. Giet er het mengsel van gesmolten chocolade en boter bij, meng en schep er vervolgens het amandelpoeder en het zout door. Klop alles goed op tot een homogeen deeg.
Beboter een taartvorm en bestuif hem met bloem. Giet er het deeg in en bak ongeveer 40 min in de oven. Laat afkoelen en haal dan uit de vorm. Bestrooi de taart met bloemsuiker, cacaopoeder en amandelschilfers.
1 taart = 8 personen
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
482 kcal
Vetten
36 g
koolhydraten
27 g
waarvan suikers
25 g
vezels
4.2 g
Eiwitten
11 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.