Chocolade-amandeltaart | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Chocolade-amandeltaart

Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukjes en verdeel de boter in blokjes. Leg ze samen in een kookpan en laat op een heel laag vuur smelten.

  2. Klop in een kom de eieren met de suiker witschuimig. Giet er het mengsel van gesmolten chocolade en boter bij, meng en schep er vervolgens het amandelpoeder en het zout door. Klop alles goed op tot een homogeen deeg.

  3. Beboter een taartvorm en bestuif hem met bloem. Giet er het deeg in en bak ongeveer 40 min in de oven. Laat afkoelen en haal dan uit de vorm. Bestrooi de taart met bloemsuiker, cacaopoeder en amandelschilfers.

    1 taart = 8 personen
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 482 kcal
Vetten 36 g
koolhydraten 27 g
waarvan suikers 25 g
vezels 4.2 g
Eiwitten 11 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Donkere chocolade met 74% cacao 45 g
  • Boter 35 g
  • Eieren 1
  • Fijne kristalsuiker 30 g
  • Amandelpoeder 45 g
  • Grof zeezout 0.25 snuifje

Voor de afwerking

  • Bloemsuiker
  • Cacaopoeder
  • Amandelschilfers 0.25 handvol
  • Ingrediënten voor:
  • 8Personen
  • Donkere chocolade met 74% cacao 45 g
  • Boter 35 g
  • Eieren 1
  • Fijne kristalsuiker 30 g
  • Amandelpoeder 45 g
  • Grof zeezout 0.25 snuifje

Voor de afwerking

  • Bloemsuiker
  • Cacaopoeder
  • Amandelschilfers 0.25 handvol