Ganache van donkere of pure chocolade en olijfolie, crème anglaise met Bourbonvanille, fleur de sel en zwarte peper (by Paul Delrez) | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Ganache van donkere of pure chocolade en olijfolie, crème anglaise met Bourbonvanille, fleur de sel en zwarte peper (by Paul Delrez)

Ganache van donkere of pure chocolade en olijfolie, crème anglaise met Bourbonvanille, fleur de sel en zwarte peper (by Paul Delrez)

Voorbereiding 30 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 30 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Voor de chocoladeganache: laat de chocolade en de melk au bain-marie smelten.
    Wanneer de textuur glad is, voeg je geleidelijk honing en olijfolie toe en laat je het mengsel een paar uur afkoelen. Voeg geleidelijk honing en olijfolie toe wanneer de textuur glad is en laat het mengsel een paar uur afkoelen

  2. Voor de crème anglaise: giet de melk in een pan en voeg het in tweeën gespleten vanillestokje eraan toe in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten trekken en verwijder vervolgens het vanillestokje.
    Klop de eidooiers en de suiker in een grote pot tot een geblancheerd mengsel. Voeg de melk en de maïzena toe en laat het op een laag vuur opwarmen. Roer en zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Haal van het vuur, klop stevig op en plaats in de koelkast.

  3. Giet de crème anglaise in een diep bord. Voeg een quenelle ganache toe. Bestrooi met fleur de sel en peper.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • donkere of pure chocolade 200 g
  • olijfolie 4 el
  • honing 2 el
  • eierdooiers 2
  • vanillestokje 0.5
  • melk 25 cl.
  • suiker 25 g
  • fleur de sel 0.5 tl
  • peper 0.5 tl
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • donkere of pure chocolade 200 g
  • olijfolie 4 el
  • honing 2 el
  • eierdooiers 2
  • vanillestokje 0.5
  • melk 25 cl.
  • suiker 25 g
  • fleur de sel 0.5 tl
  • peper 0.5 tl