Maak de drie schijven genoisegebak: verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een pannetje. Klop de eieren met de suiker witschuimig. Giet er al roerend de gesmolten boter bij, zeef er de bloem en het bakpoeder bij en voeg ook het citroenaroma toe. Meng voorzichtig met een spatel. Beboter een springvorm van 20 cm diameter en bestuif met bloem. Giet er een derde van het deeg in en bak 40 min in de oven. Maak op dezelfde manier nog twee schijven. Laat de 3 schijven afkoelen op een rooster. Snij ze wat vlakker met een mes zodat je ze makkelijker kan stapelen tot een stabiele taart.
Maak intussen de vulling en het glazuur. Rasp de zestes van de citroenen. Meng de roomkaas met de bloemsuiker. Verdeel dit mengsel in 3 gelijke porties. Meng door de eerste portie de citroenzeste en 10 druppels roze kleurstof. Roer door de tweede portie de aardbeienconfituur, en door de derde de frambozenconfituur en 20 druppels kleurstof. Zet deze drie mengsels tot gebruik in de koelkast.
Leg 1 schijf genoise op een serveerschaal. Besmeer met behulp van een spatel de bovenkant en de zijkant met het donkerste roze glazuur. Leg er een tweede schijf gebak op en besmeer de bovenkant en de zijkant met het lichter roze glazuur. Leg er tot slot de derde laag gebak op en besmeer de bovenkant en zijkant met het lichtst roze glazuur. Laat 1 u rusten in de koelkast. Versier de layer cake met verse aardbeien en frambozen.
1 cake = 12 personen
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
254 kcal
Vetten
13 g
koolhydraten
31 g
waarvan suikers
26 g
vezels
0.9 g
Eiwitten
3.4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.