Worteltaart met romige topping | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Worteltaart met romige topping

Voorbereiding 20 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 240 g van de boter met de bruine suiker. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg de bloem, het bakpoeder, de sinaasappelzeste en het -sap en de speculaaskruiden toe en meng weer. Rasp de wortelen in de keukenrobot tot pulp en schep door het deeg. Smeer een springvorm in met de rest van de gesmolten boter en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en bak 1 u in de oven. Laat volledig afkoelen.
  2. Meng de roomkaas met de mascarpone, de malse boter, de suiker en het citroensap. Klop flink op tot een luchtige, gladde massa. Smeer over de worteltaart.
  3. Verdeel de marsepein in 2 gelijke porties. Kleur de ene helft met 2 druppels groene kleurstof, de andere helft met 2 druppels geel en 2 druppels rood. Kneed beide porties goed, zodat de kleurstof overal verspreid wordt en je groene en oranje marsepein krijgt. Vorm worteltjes van de oranje marsepein en teken er met een mes een paar streepjes in. Rol voor de bladeren kleine bolletjes van de groene marsepein, duw ze plat en snij ze in met een mes. Voeg het blad en het worteltje bij elkaar, maak op dezelfde manier alle worteltjes en schik ze op de worteltaart.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de worteltaart

  • Gesmolten boter 125 g
  • Bruine suiker 125 g
  • Eieren 3
  • Zelfrijzende bloem + voor de vorm 225 g
  • Bakpoeder 0.50 el
  • Zeste en sap van sinaasappel 0.50
  • Speculaaskruiden 1.5 tl
  • Wortelen 200 g

Voor de topping

  • Roomkaas type Philadelphia 125 g
  • Mascarpone 125 g
  • Boter op kamertemperatuur 25 g
  • Bloemsuiker 25 g
  • Citroensap 1 el

Voor de afwerking

  • Marsepein 100 g
  • Voedingskleurstof rood, geel en groen
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de worteltaart

  • Gesmolten boter 125 g
  • Bruine suiker 125 g
  • Eieren 3
  • Zelfrijzende bloem + voor de vorm 225 g
  • Bakpoeder 0.50 el
  • Zeste en sap van sinaasappel 0.50
  • Speculaaskruiden 1.5 tl
  • Wortelen 200 g

Voor de topping

  • Roomkaas type Philadelphia 125 g
  • Mascarpone 125 g
  • Boter op kamertemperatuur 25 g
  • Bloemsuiker 25 g
  • Citroensap 1 el

Voor de afwerking

  • Marsepein 100 g
  • Voedingskleurstof rood, geel en groen

Nutritionele informatie

Per portie

  • 1372 kcal
  • 81.7 g vetten
  • 135.6 g koolhydraten
  • 78.7 g suikers
  • 5.3 g vezels
  • 20.7 g eiwitten