Yoghurtbavarois met saffraanstroop | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Yoghurtbavarois met saffraanstroop

Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Laat de gelatine 5 min weken in koud water. Verwarm de melk en los er de gelatine in op.
  2. Meng de wat afgekoelde melk met de suiker en de yoghurt. Klop de room op. Roer de room, het vanillemerg en het citroensap door het yoghurtmengsel. Verdeel over vormpjes of schaaltjes, dek ze af met plasticfolie en laat minstens 3 u opstijven in de koelkast.
  3. Breng voor de stroop de honing aan de kook met de kardemom en de saffraan, maar zorg dat het mengsel niet aanbrandt. Haal de bavarois uit de vormpjes, nappeer met de stroop en strooi er pistachenoten over.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Blaadjes gelatine 2
  • Volle melk 2 el
  • Poedersuiker 62 g
  • Volle yoghurt 200 ml
  • Vloeibare room 62 ml
  • Vanillestokje 0.50
  • Citroensap 1 el
  • Pistachenoten, grof geplet 1 el

Voor de stroop

  • Honing 55 g
  • Kardemomzaden, geplet 0.50 cl.
  • Snuifje saffraanpoeder 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Blaadjes gelatine 2
  • Volle melk 2 el
  • Poedersuiker 62 g
  • Volle yoghurt 200 ml
  • Vloeibare room 62 ml
  • Vanillestokje 0.50
  • Citroensap 1 el
  • Pistachenoten, grof geplet 1 el

Voor de stroop

  • Honing 55 g
  • Kardemomzaden, geplet 0.50 cl.
  • Snuifje saffraanpoeder 0.50