Chutney van gele paprika’s met chili | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Chutney van gele paprika’s met chili

Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes.

  2. Leg de paprika’s in een kookpan en voeg de chilivlokken, de suiker, de wijnazijn, het zout en het water toe. Laat ongeveer 1 u sudderen op een laag vuur, tot een mooie, stroperige chutney ontstaat.

  3. Voeg eventueel wat extra water toe als het weggekookt is en de chutney nog niet plakkerig is. Schep in een glazen bokaal, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 92 kcal
Vetten 0 g
Fats acid satured 0 g
koolhydraten 22 g
vezels 0.8 g
Eiwitten 0.4 g
salt 0.62 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 1Personen
  • Gele paprika’s 4 st
  • Gedroogde chilivlokken 1 tl
  • Suiker 300 g
  • Wittewijnazijn 100 ml
  • Zout 2 tl
  • Water 500 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 1Personen
  • Gele paprika’s 4 st
  • Gedroogde chilivlokken 1 tl
  • Suiker 300 g
  • Wittewijnazijn 100 ml
  • Zout 2 tl
  • Water 500 ml