Courgettebeignets met bieslooksaus | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Courgettebeignets met bieslooksaus

Voorbereiding 30 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk

Vooraf

Rasp de courgettes met een grove rasp en snipper de lente-uitjes fijn. Hak de munt, het basilicum en de bieslook apart fijn. Pel en pers de knoflook. Pers de limoen uit. Leg de geraspte courgettes in het midden van een schone keukenhanddoek, sluit tot een strakke bal en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

  1. Meng in een grote kom de geraspte courgettes met de lente-ui, de bloem, de munt en het basilicum. Klop in een andere kom de eieren los met de knoflook, zout en peper, en giet ze bij het courgettemengsel. Meng met een houten lepel.

  2. Maak de bieslooksaus: meng de yoghurt met 1 el limoensap, de bieslook en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en peper.

  3. Verhit olijfolie in een grote braadpan. Bestuif je handen met bloem en rol een aantal balletjes van het courgettemengsel. Maak ze tussen je handpalmen platter en leg ze in de hete olie. Bak de beignets mooi goudbruin. Maak verder beignets tot alle deeg is opgebruikt, laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de bieslooksaus.

    DE JUISTE TEMPERATUUR Voor lekker krokante beignets moet de olie tussen 160 en 170°C heet zijn. Test het uit met een kleine portie van het deeg voor je volop je beignets begint te bakken.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 62 kcal
Vetten 2,6 g
koolhydraten 5,9 g
waarvan suikers 1,6 g
vezels 2,0 g
Eiwitten 2,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 400 g
  • Lente-uitjes 3
  • Bloem 50 g
  • Munt 10 g
  • Basilicum 10 g
  • Eieren 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Griekse yoghurt 2 el
  • Limoen 0.5
  • Bieslook 5 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Courgettes 400 g
  • Lente-uitjes 3
  • Bloem 50 g
  • Munt 10 g
  • Basilicum 10 g
  • Eieren 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Griekse yoghurt 2 el
  • Limoen 0.5
  • Bieslook 5 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper