Geroosterde aubergine met harissa en frisse taboulé | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Geroosterde aubergine met harissa en frisse taboulé

Geroosterde aubergine met harissa en frisse taboulé

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de harissa met 4 el olijfolie. Snij de aubergines in de lengte in tweeën. Leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met de harissa-olie. Kruid met zout en peper en rooster 20 à 25 min in de oven.

  2. Meng de rozijnen met de wijnazijn en laat 10 min weken. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er 2 el olijfolie onder en laat 5 min afkoelen. Snipper de peterselie, de munt en de koriander fijn. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snij het vruchtvlees in heel kleine blokjes.

  3. Meng de verse kruiden, de blokjes komkommer, de rozijnen en de wijnazijn onder de couscous en breng op smaak met zout en peper. Haal de aubergines uit de oven, schik ze op een serveerschaal en serveer met de taboulé.

    NOOIT MEER TE VETTE AUBERGINE Leg sneden aubergine voor je ze gaat bakken eerst in een vergiet, bestrooi ze met een beetje fijn zout en laat ze 1 u uitlekken. Daarna slorpen ze minder vet op.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 99 kcal
Vetten 3,7 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 3,2 g
vezels 1,9 g
Eiwitten 2,4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Harissa 2 tl
  • Olijfolie 3 el
  • Aubergines 2
  • Blonde rozijnen 25 g
  • Rodewijnazijn 1.5 el
  • Couscous 120 g
  • Bladpeterselie 10 g
  • Munt 5 g
  • Koriander 5 g
  • Komkommer 0.25
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Harissa 2 tl
  • Olijfolie 3 el
  • Aubergines 2
  • Blonde rozijnen 25 g
  • Rodewijnazijn 1.5 el
  • Couscous 120 g
  • Bladpeterselie 10 g
  • Munt 5 g
  • Koriander 5 g
  • Komkommer 0.25
  • Zout
  • Peper