Samosa’s met erwten en curry | Carrefour

Samosa’s met erwten en curry

Voorbereiding 30 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen. Kook de erwten 5 min en giet ze af. Plet de aardappelen tot een gladde puree en schep er de erwten onder.

  2. Pel en pers de knoflook. Hak de paprika, de gember en de koriander fijn. Bak de knoflook, de paprika, de gember en de komijn in een scheutje olijfolie. Schep deze bereiding onder de aardappelpuree en meng goed. Voeg ook de koriander toe en kruid met zout. Meng nogmaals goed. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Verdeel de vulling over de vierkanten deeg en plooi het deeg erover. Druk de randen goed aan met een vork om de samosa’s dicht te lassen. Leg ze op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze in 15 à 18 min goudbruin in de oven. Serveer flink warm.

    HET IDEALE ZERO WASTE-RECEPT In de vulling kan je alle mogelijke restjes groenten uit de koelkast kwijt: wortel, bloemkool, boontjes, raapjes…

Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 8 samosa's.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 200 kcal
Vetten 13 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 1,7 g
vezels 1,7 g
Eiwitten 3,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardappelen 100 g
  • Diepvrieserwten 50 g
  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode paprika 0.50
  • Gember 1 el
  • Enkele takjes koriander
  • Komijnpoeder 2 tl
  • Vellen brickdeeg 4
  • Olijfolie
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardappelen 100 g
  • Diepvrieserwten 50 g
  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode paprika 0.50
  • Gember 1 el
  • Enkele takjes koriander
  • Komijnpoeder 2 tl
  • Vellen brickdeeg 4
  • Olijfolie
  • Zout