Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten

Zoete aardappelcrème met honing en macadamianoten

Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Rooster de noten in een droge pan. Voeg de boter, de suiker en het zout toe en haal de noten door deze siroop terwijl je blijft roeren tot de suiker is gekaramelliseerd. Giet de noten op bakpapier, laat lauw worden en hak in grove stukken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij in grote stukken. Besprenkel ze met honing, bestrooi met een snuifje zout, schik ze in een ovenschaal en zet ongeveer 30 min. in de oven.
  3. Fruit de prei en de ui in een stoofpot in de olijfolie. Voeg de zoete aardappelen, de look en de rode peper toe. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 min. zacht sudderen. Mix tot een velouté, giet er een scheut room bij en bestrooi met de gehakte macadamianoten.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Macadamianoten 50 g
  • Boter 5 g
  • Zout 0.25 el
  • Zoete aardappelen 0.50 kg
  • Honing 1.50 el
  • Preiwit, in ringen 0.50
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Teentje knoflook, gehakt 0.50
  • Rode peper, gesnipperd 0.25
  • Bouillon 0.50 l
  • Room 50 ml
  • Rol bladerdeeg 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Macadamianoten 50 g
  • Boter 5 g
  • Zout 0.25 el
  • Zoete aardappelen 0.50 kg
  • Honing 1.50 el
  • Preiwit, in ringen 0.50
  • Ui, gesnipperd 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Teentje knoflook, gehakt 0.50
  • Rode peper, gesnipperd 0.25
  • Bouillon 0.50 l
  • Room 50 ml
  • Rol bladerdeeg 0.50