Risotto met Oud Brugge | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met Oud Brugge

Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de pompoen en snij in fijne plakjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schik de plakjes in een ovenvaste schaal en zet 10 tot 15 min onder de grill tot de randen knapperig zijn.
  2. Fruit de sjalot in 4 el olijfolie. Giet de rijst erbij en roer om tot alle korrels glazig zijn geworden. Giet de helft van de bouillon erbij en laat 10 min sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig. Giet de rest van de bouillon erbij en laat nog 10 min sudderen tot de rijst al dente is.
  3. Fruit de champignons in 2 el olijfolie op een hoog vuur tot ze kleuren. Laat het vocht verdampen. Giet de champignons, de Oud Brugge, de boter, de room en de noten bij de risotto. Kruid met peper en zout. Laat 5 min rusten onder deksel. Giet de gehakte salie erbij en serveer met de geroosterde pompoenplakjes.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pompoen 0.0625
  • Olijfolie
  • Grote sjalot, gesnipperd 0.50
  • Risottorijst 100 g
  • Gevogeltebouillon, warm 375 ml
  • Shimejichampignons 100 g
  • Oud Brugge, geraspt 35 g
  • Boter 35 g
  • Room 2 el
  • Handvol noten, gehakt 1
  • Verse salie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Pompoen 0.0625
  • Olijfolie
  • Grote sjalot, gesnipperd 0.50
  • Risottorijst 100 g
  • Gevogeltebouillon, warm 375 ml
  • Shimejichampignons 100 g
  • Oud Brugge, geraspt 35 g
  • Boter 35 g
  • Room 2 el
  • Handvol noten, gehakt 1
  • Verse salie
  • Zout, peper