4 zomerse mocktail-recepten voor een alcoholvrij aperitief | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

4 zomerse mocktail-recepten voor een alcoholvrij aperitief

Zomerse mocktails voor een alcoholvrij aperitief

 

Zin in een verfrissende cocktail zonder alcohol? Deze zomerse mocktails zijn een heerlijk alternatief voor als je het even alcoholvrij wil houden. Bovendien zijn zó klaar. Wacht dacht je van een mojito met bosbessen of een margarita-limonade?

Margarita-limonade

De margarita moet een van Mexico’s bekendste exportproducten zijn. Met een margarita in de hand voelt elke dag als ‘Cinco de Mayo’. Klassiek wordt de cocktail gemaakt met tequila en cointreau. 

Maar op een zwoele zomerdag smaakt een alcoholvrije variant even feestelijk. Ontdek dit recept voor een roze margarita met cranberry en citroen!


Pina colada-mocktail

Met de pina colada blijven we in de Caraïbische sfeer van Midden-Amerika. De cocktail is het nationale drankje van Puerto Rico! Het aperitief werd er bedacht in een cocktailbar in San Juan in 1954. 

Piña is Spaans voor ananas en dat verklaart meteen de naam. De longdrink wordt gemaakt met kokosmelk, ananassap en witte rum. In onze variant gooien we de rum eruit en voegen we wat honing toe. Want ook zonder rum transporteert de pina colada je meteen naar Flamenco Beach.


Bosbessen-mojito

Nog een klassieke cocktail is de mojito uit … Havana natuurlijk! De verfrissende cocktail staat bekend als schrijver Ernest Hemingways favoriete dorstlesser. 

Origineel gemaakt met rum, rietsuiker, limoen en munt, bestaan er intussen een heleboel variaties. Zoals mojito blanco waar tequila wordt gebruikt in plaats van rum. Maar er zijn ook ‘virgin’ of alcoholvrije varianten. Zoals deze niet te missen virgin mojito met bosbessen.


Alcoholvrije Blue Lagoon

De Caraïben zijn nooit ver weg als je het over zomercocktails hebt. En dat is ook zo bij blue lagoon. Het aperitief wordt gemaakt met blue curaçao, een likeur gemaakt van de schillen van lahara-fruit, een citrusvrucht die je enkel op het eiland Curaçao vindt. 

Voor deze mocktail pakken we het aan zonder blue curaçao. Want ook zonder alcohol kan je de typerende blauwe kleur en verfrissende smaak recreëren. Schol!

Shop online bij Carrefour

Op zoek naar meer ideeën? Ontdek al onze zomerrecepten