Hartige regenboogtaart | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Hartige regenboogtaart

Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Rasp de rode kool en besprenkel met citroensap. Breng op smaak met zout, peper en 1 el olijfolie. Laat marineren. Maak de rode bietentapenade: verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de stukken rode biet op een bakplaat met 1 el olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak 30 min in de oven tot de rode biet gaar is. Mix de biet met alle andere ingrediënten voor de tapenade tot een glad mengsel. Kruid met zout en peper en zet apart.
  2. Verwijder de korsten van het brood, op de onderkant na. Gebruik een taartvorm om het brood uit te snijden tot een perfecte cirkel. Snij het brood horizontaal in 5 tot 6 sneden van ongeveer 1,5 cm dik. De onderkant met korst wordt de taartbodem.
  3. Stel de taart samen. Bedek de bodem van de taart met geraspte rode biet, de bietentapenade en de plakjes salami. Smeer een snede brood in met ricotta en bedek met radijzen. Kruid met zout en peper, bestrooi met bieslook en leg op de bieten. Smeer een volgende snede brood in met  ricotta en bedek met wortel en preischeuten. Beleg nog een snede brood met jonge kaas en komkommer. Eindig met een laatste snede brood, zonder korst. Bedek de hele taart met Philadelphia. Kruid met zout en peper en bedek zorgvuldig met de plakken komkommer, zodat de hele taart bedekt is. Pak de taart in met plasticfolie en laat minstens 1 u rusten in de koelkast.

mortadella, hespenworst, geitenkaas, tonijnsalade en perzik… Je kan er ook een zoete versie van maken, met vers fruit en honing. </em>

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rode kool 0.0625
  • Sap van citroen 0.25
  • Olijfolie
  • Rond en stevig brood van 600 / 800 g 0.25
  • Plakjes salami 3
  • Pot ricotta 0.25
  • Radijzen, in schijfjes 3
  • Bieslook, fijngehakt 2.5 g
  • Wortelen, in flinterdunne schijfjes gesneden met een mandoline 1
  • Bakje preischeuten 0.25
  • Sneden jonge kaas 1
  • Komkommers, in flinterdunne schijfjes gesneden met een mandoline 0.50
  • Philadelphia roomkaas 2 x 75 g
  • Zout, peper

Voor de rode bietentapenade

  • Rode bieten, geschild en in stukken 75 g
  • Olijfolie 12.5 ml
  • Noten 6.25 g
  • Teentje knoflook, gepeld 0.25
  • Geraspte Parmezaanse kaas 0.50 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • rode kool 0.0625
  • Sap van citroen 0.25
  • Olijfolie
  • Rond en stevig brood van 600 / 800 g 0.25
  • Plakjes salami 3
  • Pot ricotta 0.25
  • Radijzen, in schijfjes 3
  • Bieslook, fijngehakt 2.5 g
  • Wortelen, in flinterdunne schijfjes gesneden met een mandoline 1
  • Bakje preischeuten 0.25
  • Sneden jonge kaas 1
  • Komkommers, in flinterdunne schijfjes gesneden met een mandoline 0.50
  • Philadelphia roomkaas 2 x 75 g
  • Zout, peper

Voor de rode bietentapenade

  • Rode bieten, geschild en in stukken 75 g
  • Olijfolie 12.5 ml
  • Noten 6.25 g
  • Teentje knoflook, gepeld 0.25
  • Geraspte Parmezaanse kaas 0.50 el
  • Zout, peper

Nutritionele informatie

709 kcal

41,8 g vetten

53,3 g koolhydraten

13,2 g suikers

9,1 g vezels

25,9 g eiwitten