Chicken nuggets met quinoa | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Chicken nuggets met quinoa

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de stoemp: schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze wat uitdampen. Plet ze grof en voeg daarbij de kokosolie toe. Voeg daarna de kokosroom toe, meng en kruid met zout en peper.

  2. Snij de kipfilets in stukken en kruid ze met zout en peper. Giet de bloem in een bord, klop in een ander bord de eieren los en schep de gekookte quinoa in een derde bord. Rol de stukken kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de quinoa. Zorg ervoor dat de stukken kip een mooie laag quinoa krijgen. Verhit de olie in een braadpan en bak de nuggets goudbruin in 4 à 5 min per kant.

  3. Snij de lente-uitjes in de lengte in tweeën en bak ze kort in een andere braadpan in een scheutje olie. Hak de amandelen grof. Verdeel de stoemp over bowls en serveer met de lente-ui, de amandelen, de peterselie en de chicken nuggets.

    TIP Bestrooi de zoete aardappelstoemp met geraspte kokosnoot.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 142 kcal
Vetten 4,8 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 2,4 g
vezels 2,5 g
Eiwitten 6,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kipfilets 1
  • Bloem 75 g
  • Eieren 1.50
  • Quinoa 200 g
  • Plantaardige olie
  • Amandelen 0.50 handvol
  • Lente-ui 0.50 bosje
  • Bladpeterselie

Voor de stoemp van zoete aardappelen

  • Zoete aardappelen 400 g
  • Kokosolie 0.50 el
  • Kokosroom 75 ml
  • Nootmuskaat 0.50 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kipfilets 1
  • Bloem 75 g
  • Eieren 1.50
  • Quinoa 200 g
  • Plantaardige olie
  • Amandelen 0.50 handvol
  • Lente-ui 0.50 bosje
  • Bladpeterselie

Voor de stoemp van zoete aardappelen

  • Zoete aardappelen 400 g
  • Kokosolie 0.50 el
  • Kokosroom 75 ml
  • Nootmuskaat 0.50 el
  • Zout
  • Peper