Couscous met gekruide kippenblokjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Couscous met gekruide kippenblokjes

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Bak het spek in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier, snij in stukjes en hou apart. 
  2. Laat in een kookpan de ui, wortelen en selderij ongeveer 8 min sudderen in olijfolie. Breng op smaak met wat zout. Voeg de look toe en laat nog even verder sudderen. Doe er de wijn bij en laat inkoken. Voeg het griesmeel toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat nog 4 min op een zacht vuurtje verder koken met het deksel op de pan. 
  3. Meng er het spek, de kippenblokjes en de boter al roerend door. Breng verder op smaak indien nodig. Werk af met wat bieslook. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sneetjes ontbijtspek 2
  • Kippenfilets, in blokjes 1
  • Couscouskruiden 0.50 tl
  • Chilipoeder 0.25 tl
  • Olijfolie 1 el
  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Wortelen, in blokjes 1.5
  • Takken selderij, in kleine blokjes 1
  • Teentjes knoflook, geperst 1.5
  • Droge witte wijn 1 el
  • Couscousgriesmeel 1
  • Koppen kippenbouillon 1
  • Klontje boter 1
  • Bieslook, fijngesnipperd
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sneetjes ontbijtspek 2
  • Kippenfilets, in blokjes 1
  • Couscouskruiden 0.50 tl
  • Chilipoeder 0.25 tl
  • Olijfolie 1 el
  • Ui, fijngesnipperd 0.50
  • Wortelen, in blokjes 1.5
  • Takken selderij, in kleine blokjes 1
  • Teentjes knoflook, geperst 1.5
  • Droge witte wijn 1 el
  • Couscousgriesmeel 1
  • Koppen kippenbouillon 1
  • Klontje boter 1
  • Bieslook, fijngesnipperd
  • Zout