Gevulde paprika’s | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde paprika’s

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snipper de uien fijn. Snij de gedroogde tomaten in dunne reepjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Blancheer de paprika’s 5 min in kokend water en laat ze uitlekken. Giet de couscous in een schaal, overgiet met kokend water en laat 15 min zwellen. Woel los met een vork. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de uien glazig op een zacht vuur. Kruid met peper en besprenkel met citroensap.
  3. Meng de couscous met de ui, de gedroogde tomaten, de kikkererwten en de peterselie. Kruid met zout en peper en vul de paprika’s met dit mengsel. Bestrooi ze met pijnboompitten en nappeer met een beetje balsamicocrème.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Paprika’s (rode en gele) 2
  • Uien 1
  • Gedroogde tomaten in olie 4
  • Blik kikkererwten 0.50
  • Pijnboompitten 1 el
  • Couscous 125 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Citroensap 0.50 el
  • Peterselie, gesnipperd 3 el
  • Balsamicocrème 2 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Paprika’s (rode en gele) 2
  • Uien 1
  • Gedroogde tomaten in olie 4
  • Blik kikkererwten 0.50
  • Pijnboompitten 1 el
  • Couscous 125 g
  • Olijfolie 1.5 el
  • Citroensap 0.50 el
  • Peterselie, gesnipperd 3 el
  • Balsamicocrème 2 el
  • Zout, peper