Luikse salade nieuwe stijl | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Luikse salade nieuwe stijl

Voorbereiding 25 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen, spoel ze, kook ze in een pot met ruim gezouten water, giet ze af en snij ze in blokjes. Kook de spruitjes 25 min in een andere pot met gezouten, kokend water. Giet af en spoel ze onder koud water. Kook de eieren 8 min in een derde pot kokend water en spoel ze onder koud water voor je ze pelt.
  2. Laat de boter smelten in een steelpannetje en stoof de sjalot aan met de spekjes. Als de spekjes bijna gaar zijn, voeg je de spruitjes toe. Kruid met een beetje zout en voeg de azijn toe. Voeg de aardappelblokjes toe. 
  3. Meng de mosterd met de ciderazijn, de olijfolie en de room. Klop de mengeling goed op en kruid met peper en zout. Leg de jonge bladsla in de borden en voeg er de spruitjes, aardappelen en spekjes aan toe, en de in vier gesneden eieren. Strooi er wat peterselie en kaas over en besprenkel met een scheutje vinaigrette. Dien op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Vastkokende aardappelen 250 g
  • Spruitjes 250
  • Eieren 2
  • Klontje boter 0.50
  • Sjalotjes, fijngesneden 1
  • Gerookte spekblokjes 60 g
  • Scheut ciderazijn 0.50
  • Jonge bladsla (zakje) 0.50
  • Bussel platte peterselie 0.50
  • Belegen kaas 25 g
  • Peper en zout

Voor de vinaigrette:

  • Traditionele mosterd 0.50 el
  • Ciderazijn 1 el
  • Olijfolie 2 el
  • Room 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Vastkokende aardappelen 250 g
  • Spruitjes 250
  • Eieren 2
  • Klontje boter 0.50
  • Sjalotjes, fijngesneden 1
  • Gerookte spekblokjes 60 g
  • Scheut ciderazijn 0.50
  • Jonge bladsla (zakje) 0.50
  • Bussel platte peterselie 0.50
  • Belegen kaas 25 g
  • Peper en zout

Voor de vinaigrette:

  • Traditionele mosterd 0.50 el
  • Ciderazijn 1 el
  • Olijfolie 2 el
  • Room 1 el