Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Leg ze in een pan water en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water borrelt, laat nog 5 min garen en giet dan af. Vul een kleine kookpan met water en kook de eieren 3 min (vanaf het moment dat het water kookt). Spoel ze meteen onder koud water en pel ze.
Blancheer de erwten kort in gezouten kokend water. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar. Hak de peterselie fijn. Gril de asperges aan beide kanten in een braadpan met een scheutje arachideolie en zet opzij.
Verdeel de veldsla, de erwten, de kwarteleieren (gehalveerd), de gegrilde asperges en de preikiemen over de borden. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout, verkruimel er wat roze peperbessen over en bestrooi met peterselie. Nappeer met de vinaigrette en serveer
Bewaar de uiteinden van de asperges voor je volgende soep.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
78 kcal
Vetten
5,4 g
koolhydraten
3,4 g
waarvan suikers
0,9 g
vezels
2,0 g
Eiwitten
2,9 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.