Gegrilde, in whisky gemarineerde zalm | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gegrilde, in whisky gemarineerde zalm

Voorbereiding 40 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 40 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schik de zalmfilet op een schotel. Meng alle andere ingrediënten behalve de dille, giet dit mengsel over de zalm en laat  30 min marineren. 
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een cederhouten plank 10 min in het midden van de oven. Het hout moet licht ‘getoast’ zij n. Haal de plank uit de oven en smeer in met een laagje olijfolie terwijl het hout nog warm is. 
  3. Leg de zalm met de velkant op de warme plank en gril 20 min in de oven zonder om te keren (de vis moet krokant zij n aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant). Bestrooi met de dille. 

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zalmfilet 0.50 kg
  • Sojasaus 0.25 el
  • Bruine suiker 0.25 el
  • Olijfolie 0.50 el
  • Teentjes look, geplet 2
  • Schotse whisky 1 el
  • Takjes dille 2
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Zalmfilet 0.50 kg
  • Sojasaus 0.25 el
  • Bruine suiker 0.25 el
  • Olijfolie 0.50 el
  • Teentjes look, geplet 2
  • Schotse whisky 1 el
  • Takjes dille 2
  • Peper, zout