Kabeljauw met peterseliepuree en gegrilde prei met tijm | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Kabeljauw met peterseliepuree en gegrilde prei met tijm

Kabeljauw met peterseliepuree en gegrilde prei met tijm

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de preien in de lengte in tweeën. Blancheer ze 4 min en giet ze af. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met zout en peper. Pluk de blaadjes van de tijm maar leg een paar kleine takjes opzij voor de afwerking. Strooi de tijmblaadjes over de prei en laat rusten.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de fijngesnipperde peterselie door. Verhit een grillpan en gril de prei gaar.
  3. Laat de boter smelten in een braadpan. Kruid de kabeljauw met zout en peper en bak hem in de boter. Dien de vis op met de gegrilde prei en de puree. Werk af met de extra peterselie, de takjes tijm en een plakje citroen.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Preien 2
  • Olijfolie extra-vierge 1 el
  • Een paar takjes tijm
  • Aardappelpuree 400 g
  • Peterselie, fijngesnipperd + extra voor de afwerking 2 el
  • Boter 10 g
  • Stukken kabeljauw (elk 125 g) 2
  • Citroen, in dikke plakken 0.50
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Preien 2
  • Olijfolie extra-vierge 1 el
  • Een paar takjes tijm
  • Aardappelpuree 400 g
  • Peterselie, fijngesnipperd + extra voor de afwerking 2 el
  • Boter 10 g
  • Stukken kabeljauw (elk 125 g) 2
  • Citroen, in dikke plakken 0.50
  • Zout, peper

Nutritionele informatie

Per portie

  • 461 kcal
  • 15,6 g vetten
  • 46,2 g koolhydraten
  • 19,4 g suikers
  • 10,6 g vezels
  • 28,7 g eiwitten