Scampi’s in pankokorstje met wasabimayonaise | Carrefour

Scampi’s in pankokorstje met wasabimayonaise

Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Staande tijd 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Ontdooi de scampi’s onder lauw stromend water en dep ze goed droog. Zet drie kommetjes klaar. Giet de bloem in een kommetje, breek het ei in het tweede en giet de panko in het derde. Rol de scampi’s eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg ze 20 min in de koelkast.

  2. Meng de mayonaise met de wasabi.

  3. Verhit de arachideolie in een diepe braadpan. Bak de scampi’s goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de wasabimayonaise.

    TIP Maak de scampi’s op voorhand en verwarm ze op de dag zelf in de oven.

Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 8 scampi's.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 295 kcal
Vetten 17 g
koolhydraten 20 g
waarvan suikers 0,2 g
vezels 0,2 g
Eiwitten 15 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Gepelde scampi’s (diepvries) 4
  • Bloem 50 g
  • Ei 0.50
  • Panko 100 g
  • Mayonaise 1 el
  • Wasabi 0.13 tl
  • Arachideolie 150 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Gepelde scampi’s (diepvries) 4
  • Bloem 50 g
  • Ei 0.50
  • Panko 100 g
  • Mayonaise 1 el
  • Wasabi 0.13 tl
  • Arachideolie 150 ml