Thaise viskoekjes met zoete chilisaus | Carrefour

Thaise viskoekjes met zoete chilisaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Rasp de zeste van de limoen. Snij de vis in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit het pepertje. Mix de vis in de keukenrobot fijn met het pepertje, de currypasta, de koriander, de limoenzeste en het ei. Rol hiervan 8 balletjes, duw ze wat platter en rol ze door de bloem.

  2. Verhit de arachideolie in een braadpan en bak de viskoekjes rondom goudbruin.

  3. Snij de lente-uitjes fijn. Schik de viskoekjes op de borden en decoreer met de extra koriander en de lente-ui. Serveer met de Thai chili saus.

    TIP Rol de koekjes na de bloem ook nog door sesamzaadjes.

Met de hoeveelheden in bovenstaand recept bereid je 8 viskoekjes.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 208 kcal
Vetten 13 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 3,1 g
vezels 0,7 g
Eiwitten 10 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Limoen 0.50
  • Kabeljauwfilet 200 g
  • Rood pepertje 0.50
  • Thaise rode currypasta 0.50 tl
  • Koriander 25 g
  • Ei 0.50
  • Bloem 4 el
  • Arachideolie 50 ml
  • Lente-uitjes 1
  • Thaise chilisaus
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Limoen 0.50
  • Kabeljauwfilet 200 g
  • Rood pepertje 0.50
  • Thaise rode currypasta 0.50 tl
  • Koriander 25 g
  • Ei 0.50
  • Bloem 4 el
  • Arachideolie 50 ml
  • Lente-uitjes 1
  • Thaise chilisaus