Yakitori met zalm, Oosterse bouillon en oesters | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Yakitori met zalm, Oosterse bouillon en oesters

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de bouillon: snipper de knoflook en snij het pepertje in grove stukjes. Snij de stengels citroengras in grove stukjes. Snipper de koriander, schil de gember en snij hem ook in stukjes. Mix al deze ingrediënten en voeg er dan de tomatenpuree aan toe. Splits de eieren en roer de eiwitten door het specerijenmengsel. Mix opnieuw.
  2. Giet dit mengsel samen met de visfond in een kookpan en breng op een matig vuur aan de kook. Meng goed met behulp van een klopper tot zich vlokken gestold eiwit vormen. Zij ‘vangen’ onzuiverheden en zorgen dat de bouillon heel helder wordt. Laat 15 min sudderen en zeef de bouillon dan door een puntzeef.
  3. Voor de spiesjes: laat de satéstokjes een paar minuten weken in een bodempje water. Maak een marinade met de sojasaus en de olijfolie. Voeg de look, de honing en de azijn toe en meng goed. Snij de zalm in kubusjes en leg ze 2 u 30 min in de marinade. Prik de blokjes zalm op de spiesjes. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en rol er de zalmspiesjes door. Snipper de lente-uien en strooi in de bouillon.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Teentjes knoflook 1.5
  • Rood pepertje 0.25
  • Stengel(s) citroengras 1
  • Bosje verse koriander 0.50
  • Verse gember 20 g
  • Geconcentreerde tomatenpuree 70 g
  • Eieren 3
  • Visfond 0.50 l
  • Lente-uitjes 1

Voor de spiesjes

  • Houten satéstokjes
  • Sojasaus 1.5 el
  • Olijfolie 1 el
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Honing 0.50 el
  • Witte wijnazijn 0.50 el
  • Zalmmoten 1
  • Sesamzaadjes 0.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Teentjes knoflook 1.5
  • Rood pepertje 0.25
  • Stengel(s) citroengras 1
  • Bosje verse koriander 0.50
  • Verse gember 20 g
  • Geconcentreerde tomatenpuree 70 g
  • Eieren 3
  • Visfond 0.50 l
  • Lente-uitjes 1

Voor de spiesjes

  • Houten satéstokjes
  • Sojasaus 1.5 el
  • Olijfolie 1 el
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Honing 0.50 el
  • Witte wijnazijn 0.50 el
  • Zalmmoten 1
  • Sesamzaadjes 0.50 el

Nutritionele informatie

Per portie

  • 490 kcal
  • 31,8 g vetten
  • 18 g koolhydraten waarvan
  • 12 g suikers
  • 4 g vezels
  • 30 g eiwitten