Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snij de wortelen, de komkommer en de paksoi in dunne reepjes en de champignons in schijfjes. Pers de knoflook. Bak het gehakt in 1 el sesamolie. Roer een sausje van de bruine suiker, de sojasaus, de knoflook, de chilivlokken en de gember. Meng goed, giet bij het gehakt en laat op een hoog vuur 2 min bakken.
Bak in een andere pan de champignons goudbruin in de rest van de sesamolie. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Bak daarin nu kort de paksoi. Bak vier spiegeleieren. Giet de rijst af en verdeel hem over vier bowls.
Schik er de groenten, het gehakt en een spiegelei bij en serveer met de saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
115 kcal
Vetten
5,6 g
koolhydraten
9,7 g
waarvan suikers
2,2 g
vezels
1,0 g
Eiwitten
5,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.